Megalakulásunk története

Végre eljött a nagy nap, nagyon vártuk, hogy elkészüljön az új honlapunk! Újult erővel csapunk bele a 2021/22-es esküvőszezonba! Elindult a blogunk is, remélve, hogy ezzel is tudjuk segíteni a leendő boldog házasokat. 🙂

Sokat gondolkoztam, mi legyen az első bejegyzésünk, de mi más is lehetne, mint zenekarunk megalakulásának története. Úgy döntöttem, elmesélem, hogyan és leginkább miért is jöttünk össze. (Most kulisszatitkokat fogok elárulni és nem lesz rövid)

Volt egyszer egy falunap.. Egy jó barátom és kollégám évek óta részt vesz kicsiny faluja – viszonylag alacsony költségvetésű – “fesztiváljának” szervezésében. Zenész lévén, az esti utcabálhoz a zenekart természetesen mindig ő intézi, zenésztársaival összefogva, alkalmi zenekarként bulit rittyentenek. “Oldjuk meg okosba.”

Nem volt ez másképp 2017 nyarán sem, mikor is az én barátom megkért, hogy ugorjak be a nem létező zenekarba dobolni, mert ő nagyon szervez. A megszokott, minden évben egyszer játszó banda több tagja se ért rá, így gondoltam majd én hívok segítséget. Eljött a nagy nap, összeállt a zenekar, a zenészek többsége a színpadon mutatkozott be egymásnak, előtte csak fejben próbáltunk. A végeredmény meglepő volt. A buli jól sikerült, a közönség rajongott értünk és persze senki nem hitte el, hogy aznap alakultunk. Mi sajnos annyira nem élveztük. Ahogy mondani szoktam – nem volt az rossz, csak a jó nem ilyen.

Bevallom férfiasan, nem ez volt az első ilyen eset, ahol akár idegenekkel álltam színpadra, még esküvőn is, sőt playbackeltem is. Nyilván ha tanult zenészek kerülnek össze, olyan nagy baj nem lehet, de szabad ilyet..?

Sok tanult zenész, művész emberek meg akarják váltani a világot, idővel viszont rájönnek, hogy ez nem is olyan egyszerű. Lediplomáznak és várják, hogy “sztárok” legyenek, de a számlák csak gyűlnek. Gyárba mégse mehetnek dolgozni – mondják, hiszen ők művészek. Mit lehet tenni? Csináljunk esküvős zenekart. Abban nincs nehézség. Egyszerű dalok, minimális gyakorlási igény, finom vacsora és jobban fizet az üres termes klubkoncerteknél. Készen is van egy újabb – a fentihez hasonló “falunapzenekar”, de talán ennek nevet is adnak. És Ti ezektől a zenekaroktól kértek ajánlatot és bíztok meg bennük, mert biztos tudják, mit csinálnak.

Nekem az ominózus falunap volt a vízválasztó. “Megtértem”.

Ha ezt is szeretik az emberek (ami elkeserítő), akkor mi lenne, ha még jó is lenne? Mi lenne, ha olyan zenekarban játszhatnánk, amit mi is élvezünk? Amit büszkén vállalunk! Aminek van neve! Nem kockáztathatjuk meg, hogy egy jegyespár élete tán legemlékezetesebb napját elrontjuk azzal, hogy felelőtlenül ilyen formációkkal jelenünk meg, “arccal a kassza felé”!

Felkerestem a legjobb és legkedvencebb zenész barátaimat, összeállítottam egy teljes tervet, összeültünk egy jó ebédre és BUMM így lett az EnterTrain Party Band!

Nem kellett őket győzködni, heves igenlő bólogatással hallgatták a terveket, miközben fogyasztották pompás ebédjüket.

Nagyon hamar egy igazi szerelem zenekar lettünk. Lelkesen próbáltunk, építettük a repertoárt, kigondoltunk minden részletet. Megértették mindannyian, hogy ez nem munka kell legyen. Ehhez komoly elkötelezettség, elhivatottság szükséges!

A párok számára a saját esküvőjük az egyetlen és legfontosabb. Akkor és ott számunkra nem létezik más, csak Ti!

A felszerelésünket, a megjelenésünket, a teljes koncepciót az igényeknek megfelelően építettük fel. Ahogy azt láthatjátok a honlapon is már, olyan plusz szolgáltatásokat és személyeket “építettünk a rendszerbe”, melyek csakis a Ti kényelmeteket szolgálja. Gondolok itt a profi hang- és fénytechnikára, DJ-re, technikusokra, a zenekar bővítésének lehetőségére, vagy éppen a ceremónia hangosítás igényes felszerelésére.

Immáron közel 4 éve nagy szeretetben, óriási elköteleződéssel, az esküvők szerelmeseként haladunk a mi kis utunkon, remélve, hogy nagyon sok pár napját tehetjük még emlékezetesebbé.

Remélem sikerült néhány újdonsággal szolgálni és rávilágítani arra, hogy mennyire fontos körültekintően megválasztani a zenekarotokat.

Figyeld az oldalunkat, kövess minket Youtube-on, Facebookon és Instagramon is, ahol további hasznos információkkal jelentkezünk.