Ceremónia

Az EnterTrain feladata az esküvőn amellett, hogy óriási és felejthetetlen bulit csapjon, a zenei aláfestés, és a tökéletes hangosítás biztosítása a nap folyamán. Ebbe beletartozhat a ceremónia hangosítása is, amit az erre kialakított, szolid, elegáns felszerelésünkkel végzünk. 

Pontosan mit biztosítunk a szertartás idejére?

Fontosnak tartjuk, hogy a zene a Nagy Napot végig kísérje, hiszen ad egy szuper alaphangulatot mindennek. Csend nem lehet.

Az első vendég érkezése előtt már teljes készenlétben áll technikusunk a felállított eszközökkel (2 hangfal, hozzá tartozó állványok és állvány szoknyák, vezeték nélküli mikrofon és mikrofonállvány a szertartásvezetőnek, keverőpult elrejtve, laptop, iPad és a technikus, aki nem lesz láb alatt, nem lóg bele a képekbe, videókba), így az első perctől kezdve szól az általatok kiválasztott zene.

Mi legyen a bevonuló zene?

⁠A ceremónia alatt a legfontosabb a bevonulózene kiválasztása. Amikor ez a dal megszólal, a násznép elnémul és minden szempár rátok szegeződik. Miközben végig vonultok a sorok között, mindenki tátott szájjal bámulja a menyasszonyt, kapkodja a levegőt és könnyeivel küzd, nagyon fontos, hogy a megfelelő dal szólaljon meg.

Összeállítottunk egy Top10 Bevonulózene listát számotokra, ezek voltak a legtöbbször választott dalok az általunk hangosított Ceremóniákon.

Milyen zene szóljon a szertartás alatt?

Természetesen a szertartás közben is szólhat zene. Ahogy írtam korábban is, csend nem lehet! A dalok kiválasztásánál érdemes odafigyelni arra, hogy inkább instrumentális (szöveg nélküli) zenéket válasszatok, hogy ne zavarja a beszédeket a háttérben szóló ének. 

Egybefüggő, vagy összevágott, de folyamatosan szóló zene legyen, vagy válasszuk külön a ceremónia eseményeit zenével is, mint aláírás, gyűrűhúzás, szülőköszöntő, vagy épp gyertyagyújtás?

Ha egy homogén, folyamatos zenei hátteret szeretnétek, érdemes figyelni arra, hogy szépen összevágott, legalább 30 perces zenei anyag legyen időben átadva a technikusnak. 

Amennyiben konkrét elképzelésetek van a különböző történésekhez, azzal is érdemes számolni, hogy a két dal között esetleg szünet lesz és csend, vagy kapkodni kell, nehogy véget érjen a zene, mielőtt vége pl. a szülők köszöntésének. Érdemes egy lassabb, de legalábbis hosszabb verziót keresni, hogy ne kelljen emiatt aggódnotok. Viszont cserébe, akár szöveges dalok is működhetnek különböző pontoknál, amikor nincsen beszéd. Vagy egyeztessetek velünk és a technikusunk időben indítja a megfelelő zenét, ízlésesen összekeverve, szünet nélkül. 🙂

Az élőzene varázsa

Ha igazán elegáns szertartást szeretnétek, érdemes elgondolkodni az élőzenén is. Az élőzenéhez (a jó élőzenéhez) nincs fogható. Csodásan mutathat egy zongorista, egy vonós négyes, vagy akár egy hárfa a fák árnyékában. Ebben az esetben plusz költséggel kell számoljatok. De fontos, hogy ezen ne spóroljatok és ne az olcsóbb szolgáltatót keressétek.

Ha nem vagytok elég körültekintőek, akár ronthat is a képen. Ha pontos elképzelésetek van arról, hogy mikor milyen zene szóljon, azzal is érdemes számolni, hogy ezek a formációk, nem biztos, hogy a kért dalokat maradéktalanul elő tudják adni, valamint, haegy zongoristát kértek fel a feladatra és ő odaállít egy pici szintetizátorral egy X állványon, azt nem nevezném elegánsnak, sőt..

És most jön a reklám! 🙂

Ha az EnterTrain Party Band játssza az esküvői hangversenyt, mert úgy gondoljátok „csend nem lehet” és az „élőzenéhez nincs fogható”, mi igény esetén biztosítunk a szertartás idejére zongoristát, esetleg énekessel, vagy fuvolaművésszel kiegészülve.  Zenészeink elegánsan jelennek meg, zongoristánk a külön „ceremónia zongoráját” hozza erre a célra, mely pompás dísze is lehet az eseménynek. 

Reméljük sikerült néhány újdonsággal és jó ötlettel szolgálnunk.

Köszönjük, hogy elolvastad és érdeklődsz zenekarunk iránt! 

Figyeld az oldalunkat, kövess minket Youtube-on, Facebookon és Instagramon is, ahol további hasznos információkkal jelentkezünk.